ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ με τον Αχιλλέα Νάσιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ με τον Αχιλλέα Νάσιο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – Εντατικό πειραματικό workshop. Απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη μια σχέση με τη φωτογραφία κι επιθυμούν να εμβαθύνουν βιωματικά, ερευνητικά και φιλοσοφικά σ’ αυτήν. Έχει σχεδιαστεί να περιλαμβάνει κυρίως πρακτική ανάπτυξη και κύριος στόχος του είναι να εμπνεύσει πρός μια βαθύτερη κατανόηση του φωτογραφικού μέσου σε σχέση με το εαυτό και τη δημιουργική διαδικασία.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΟΥ Θ’ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ – Πρόκειται για φωτογράφιση σε κλειστό χώρο και σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες. Στη φωτογράφιση θα συμμετέχουν όλοι, ενας ενας σταδιακά, τόσο σαν φωτογράφοι, οσο και σαν φωτογραφιζόμενοι. Σε διαδοχικούς κύκλους περιορισμένου χρόνου αλληλοφωτογραφήσεων θα ζητηθεί να επιτευχθεί μία προσωπική θεματολογική ανάπτυξη. Στο τέλος της πρώτης ημέρας ο καθ’ ενας θα έχει να παρουσιάσει ένα επιλεγμένο δείγμα των αποτελεσμάτων του, ενω στο τέλος της δεύτερης ημέρας θα ήταν επιθυμητή η παρουσίαση του αποτελέσματος όλων των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει κριτική αναφορά και συλλογική συζήτηση.

ΣΚΟΠΟΣ – Η επαφή των συμμετεχόντων με την εσωτερικότητα της φωτογραφικής διαδικασίας, η κατανόηση της σχέσης σώμα-βλέμμα-μηχανή, η εμβάθυνση στις δυνατότητες που μπορεί να παρέχει ο χειρισμός μηχανής και η κατανόηση της σημασίας των επιλογών που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ – Το workshop θα διαρκέσει 3 ημέρες.

Παρασκεύη 06 Σεπτεμβρίου 2019 / 18.30-21.30

Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2019 / 11.00-20.00

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019 / 11.00-20.00

Λόγω του περιορισμένου χρόνου, αλλά και της γενικής αλληλεπίδρασης είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να είναι παρόντες καθ’ ολη τη διάρκεια του Workshop.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ – Φωτογραφική μηχανή DSLR ή mirrorless. Φορητός Η/Υ εφόσον υπάρχει (Η επιλογή και επεξεργασία των φωτογραφιων εκλαμβάνεται σαν μέρος της φωτογραφικης διαδικασίας). Φλάς η ελεύθερης επιλογής φωτιστική πηγή για όποιον επιθυμεί (η φωτογράφιση θα γίνεται σε ημίφως). Αν υπάρχει strap, θα είναι πιθανώς βοηθητικό.

ΧΩΡΟΣ – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Αθηνάς 41 – 43. Πάφος, Πάφος 8010, Κύπρος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – Τιμή: 120 Ευρώ (100 Ευρώ σε περίπτωση προπληρωμής μέχρι 26/08/2019). Προκαταβάλλεται το ποσο των 50 Ευρώ στον ακόλουθο τραπεζιτικό λογαριασμό, και τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου:

651-101-006665-7 ALPHA BANK CYPRUS

IBAN: CY55 0090 0651 0006 5110 1006 6657, SWIFT: ABKLCY2N

Όνομα Λογαριασμού : Cyprus Photographic Society / Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου

Αριθμός συμμετεχόντων: 8-12 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο email : fekpaphos@gmail.com

Σύνδεσμος για υλικό από προηγούμενα παιχνίδια: https://photogames.tk/tag/games/
Βίντεο απο την έκθεση των παιχνιδιών στην Αθήνα: https://www.youtube.com/watch?v=eH7b8C1CP2Y&t=6s

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – Ο Αχιλλέας Νάσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε Οπτική Επικοινωνία στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου, ενώ αργότερα συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές επάνω στις ψηφιακές μορφές τέχνης στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και ακόμη ένα μεταπτυχιακό στον στον τομέα της βιντεοτέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης. Δίδαξε στο τμήμα φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών κι Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Απο το 1995 ως το 2009 οργάνωσε και ανέπτυξε την Φωτογραφική Ομάδα του Δήμου Παιανίας. Από το 2007 ζει και εργάζεται στη Στοκχόλμη ως φωτογράφος και video-artist. Απο το 1986 μέχρι σήμερα συμμετείχε σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Aξίζει ίσως ν’ αναφέρουμε μερικές όπως στο Tacheles του Βερολίνου, στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης, το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών, στα εικαστικά Κέντρα της Λάρισας, της Βέροιας, του Βόλου, της Σκοπέλου και του Ρεθύμνου και πιο πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας. Το 2000 επιλέχτηκε σαν ένας από τους εκπροσώπους της σύγχρονης Ελληνικής Φωτογραφίας για την έκθεση «Τόπος-Τοπίο» που παρουσιάστηκε στην «Galerie de Château d’ Eau» στην Τουλούζη της Γαλλίας ενώ το 2007 διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο στον τομέα της βιντεοτέχνης στο διεθνές φεστιβάλ φιλμ της Κύπρου (CIFF 07). Το 2016 επιλέχτηκε ανάμεσα στους αναδυόμενους Ευρωπαίους καλλιτεχνες που εκπροσωπουν τη συχρονη Τεχνη και συμμετειχε στην εκθεση ”Spring Exhibition” που εγινε στο Kunstall Charlottenborg στην Κοπεγχάγη. Το 2017 ήταν εισηγητής, καθοδηγητής και συμμετέχοντας στο διεθνές έργο ‘ΗΟΜΕ’ που διοργανώθηκε από την ΦΕΚ Τμήμα Πάφου, το ex-artis και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και το οποίο εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα της Πολιτιστικής πρωτέυουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017. Η έκθεση και η έκδοση του έργου ‘ΗΟΜΕ’ πραγματοποιήθηκε αρχικά στην Πάφο και ακολούθως στη Λευκωσία.

Ιστοσελίδα – http://www.anikon.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s