ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΜΑΡΙΑ!

Καλό ταξίδι, Μαρία!

Σήμερα η κοινότητα της ΦΕΚ – ΤΜΗΜΑ ΠΑΦΟΥ αποχαιρετά ένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, την αγαπημένη μας Μαρία Jobert, που απεβίωσε στις 15 Ιουλίου 2015.

Τη Μαρία τη γνώρισα μέσα από τη ΦΕΚ πριν κάποια χρόνια όταν η αγάπη της για τη φωτογραφία την οδήγησε στο οίκημα μας. Άνθρωπος πράος και γλυκός, με μια γαλήνη πάντα στο πρόσωπό της ήθελε να έρθει σε επαφή με άλλους φωτογράφους για να πάρει και να δώσει. Από την αρχή της συμμετοχής της φάνηκε ο δυναμικός της χαρακτήρας και η επιθυμία της να ασχοληθεί ενεργά στον όμιλό μας. Γι΄ αυτό και έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Πάφου συμβάλλοντας στη διοργάνωση εκδηλώσεων και στον προγραμματισμό της γενικότερης δράσης του.

Η Μαρία είχε καλό μάτι, όπως λέμε εμείς οι φωτογράφοι. Η επαγγελματική της ιδιότητα ως αρχιτέκτονας φαινόταν ξεκάθαρα μέσα στις φωτογραφίες της, που ξεχώριζαν για την εξαιρετική σύνθεση και τη γεωμετρία του κάδρου. Φωτογραφίες της διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν σε διαγωνισμούς σε τοπικό και Παγκύπριο επίπεδο. Είχαμε πολλά ακόμα να δούμε από τη Μαρία, αλλά δυστυχώς την σταμάτησε ύπουλα ο καρκίνος.

Στο σύζυγό της και την κόρη της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Θα σε θυμόμαστε πάντα, καλή μας φίλη. Αιωνία σου η μνήμη.

Δρ Θάνος Σαββίδης
Πρόεδρος ΦΕΚ – ΤΜΗΜΑ ΠΑΦΟΥ

Leave a comment